Offisiell åpning av Brenneribrygga (Atlungstad)

Brenneribrygga

Brenneribrygga

Den 30. august kommer hennes majestet Dronningen til Atlungstad for å kaste glans over Atlungstad Brenneri sitt 160-års jubileum samt for å åpne den nye brygga.
Gjennom sommeren har vi fulgt NRK og «Sommerbåten» på dens ferd gjennom kyst-Norge. Som følge inn mot kai har båten hatt følge av et ordentlig antall småbåter. Greier vi dette på Atlungstad også?
Den 30. august på ettermiddagen vil også Skibladner ligge til kai. Når det offisielle programmet er slutt skal Skibladner ut på Mjøsa med hennes majestet Dronningen. Hva om vi «innlandsulker» hadde greid å fylle Mjøs-rommet utenfor Atlungstad med en mengde med småbåter? Vise folket at båtlivet også kan være bra i innlandet? Kanskje alliere oss med NRK Hed/Opp slik at de får fine bilder som de kan sende til Dagsrevyen?
Nå er det slik at det kanskje ikke blir mulig å legge til ved brygga denne dagen, dette har noe med sikkerhet å gjøre. Det burde likevel være mulig å kaste ankeret slik at en kan få med seg det kulturelle programmet samt være en del av en større båtsamling som setter innlandet på kartet? Ikke minst vise de på Gjøvik og Lillehammer at vi faktisk er en del bedre på det meste.
Fra kl. 15.30 vil det være et kulturelt program fra scenen ved brygga. Litt før kl. 18.00 ankommer Dronningen. Når hun reiser med Skibladner er ikke helt klart, en time senere kanskje?
Er dere klare for å vise frem båtlivet på Mjøsa? I så fall er det vel bare å sette båten i gir denne dagen. Det hadde i hvert fall vært moro om vi fikk det til.
Hilsen oss på Atlungstad
v/pål-jan